Behandeling

Wat is jouw reden om een massagebehandeling te ondergaan? En wat verwacht je van de massagebehandeling?

De redenen kunnen divers zijn; preventief, of om de spierspanning te verminderen na een sportprestatie of juist voor een goede ontspanning na een stressvolle periode.
Het kan ook verlichting geven bij mensen met reuma of andere aandoeningen.

Ik combineer mijn disciplines, kennis, ervaring en massagetechnieken in mijn  behandeling. Mijn massagebehandeling wordt gecombineerd met handreflexologie en aromatherapie. De verschillende eigenschappen van essentiële oliën werken ter ondersteuning van jouw gezondheid.

De behandeling en advies beperkt zich niet alleen tot in de praktijk. Werken aan je gezondheid is een leefstijl. Ik beantwoord jouw vragen over voeding, geef suppletieadvies, en indien nodig adviseer ik je frequentietherapie voor thuis.

Elk persoon is “unique” en bezit van nature van een zelf herstellend vermogen.

De massagebehandeling wordt mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Videofragment facial boost massage

Ontspanning

Behandelvormen

Aromatherapie behelst het werken met essentiële oliën en kent twee stromingen, de Franse en Engelse. In de Franse stroming wordt zowel uitwendig als inwendig gebruik toegepast. Inwendig gebruikt wordt door een arts geadviseerd.

Etherische olie en essentiële olie
Een plant heeft een hormoonachtige afscheidingsproduct welke de geur bepaald; etherische olie. De dennenboom is een goed voorbeeld.
Wanneer de oliën aan het plantenmateriaal wordt ontrokken door middel van distillatie, persen of enfleurage wordt het eindproduct essentiële olie genoemd.
Essentiële oliën worden gemaakt van wortels, hout, bast, hars, bladeren, bloemen, fruit, fruitschillen en zaden. De werking van essentiële oliën zijn meestal antiseptisch, soms kalmerend, of juist versterkend, wondhelend, zuiverend, verbeteren de doorbloeding of werken verdovend.

Farmacologische werking
Essentiële oliën worden door de huid opgenomen en komen zo in de bloedbaan terecht. Via inademing wordt het geabsorbeerd via het slijmvlies van de luchtwegen. Essentiële oliën werken als een soort biokatalysator of als een immuunstimulans, met andere woorden een prikkel om een proces te versnellen of te verbeteren in het lichaam.

Essentiële oliën worden gebruikt in de massageoliën, in de diffuser in de praktijk en ter ondersteuning van jouw gezondheid en welzijn.

Gelieve bij allergie voor een basis olie en/ of essentiële olie bij de eerste afspraak aangeven. Tevens een zwangerschap melden zodat de dosering van essentiële oliën aangepast kunnen worden.

De basis olie is: kokos of jojoba.

M.a.w. gelijktijdig en in dezelfde ruimte een massage ondergaan samen met jouw partner of een vriendin.

Ben je op zoek naar een behandeling die jouw huid een boost geeft? En is jouw doel om het collageen in het steunweefsel te optimaliseren zodat jouw huid een frisse vitaliteit uitstraalt? Facial boost massage is onder andere een bindweefselmassage voor het gezicht, oftewel een gezichtsmassage.

Ik ben o.a. opgeleid bij Natural Face Lifting. Mijn kennis resulteert in de facial boost massage, een intensieve en stimulerende behandeling. Deze wordt afgesloten met een ontspannende massage met facial cupping.

Met deze natuurlijke & stimulerende facial boost massage wordt de volgende resultaten bereikt:

 • een betere doorbloeding
 • een betere elasticiteit
 • een betere afvoer van afvalstoffen
 • stimuleert de natuurlijke hydratatie
 • versterkt het behouden van of komen tot een optimale huidconditie
 • jouw huid een stralende frisse vitaliteit uitstraalt

Facial boost massage: reiniging, een intensieve massage & ontspannende massage van
het gelaat en decolleté en ter afsluiting een dagverzorging.

Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband zowel preventief als onderhoudend om de huid in topconditie te laten stralen.

Je gezondheid is een kostbaar goed. Vaak besef je pas echt hoe kostbaar het is, wanneer je gezondheid je in de steek laat. Daarom is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Een gezond lichaam en gezonde geest zijn het belangrijkste voor een optimale levenskwaliteit.

Frequentietherapie bevordert vitaliteit, welzijn, en balans. Het biedt toepassingen die je helpen om in vorm te blijven en om pijn te verzachten. Het ondersteunt je in stresssituaties gedurende de dag, helpt je om beter te herstellen en ervoor zorgen dat je ’s nachts beter slaapt.

De werking van frequentietherapie

Volgens onderzoekers is de gezondheid van de mens afhankelijk van de gezondheid van de 70 biljoen cellen en hun vermogen om met elkaar te communiceren.

Onder ideale omstandigheden heeft een cel een spanning van – 70mV en daarmee voldoende energie om te leven en te communiceren met andere cellen.

Healy kan dankzij de informatieveldgestuurde frequentietoepassing de cellulaire omgeving en de celmembraanspanning optimaal ondersteunen met specifieke en individueel geselecteerde frequenties en stroomsterkten. Op deze manier kunnen o.a. het metabolisme en de celdeling worden gestimuleerd zodat ATP-synthese, m.a.w. de energieproductie in de cellen, en de eiwitsynthese voor de opbouw van de basisbouwstenen van het menselijke lichaam worden versterkt.

Kortom frequentietherapie zorgt dat de cellen optimaal communiceren, functioneren en in balans zijn.

Frequentietherapie kan je ondersteunen in de volgende situaties:

Programmagroep o.a.o.a.
Gouden Cyclusbalans, energie, ontspannen, loslaten
Pijn/ Psychechronische (rug)pijn, migraine, slapeloosheid, depressie, angsten
Opleidinggeheugen, concentratie, examenvrees, stress
FitnessGewrichten, spieren, kracht, uithoudingsvermogen, herstel
Functie/ slaapPositieve gedachten, vermoeidheid, uitputting, stress, bedrust, slaap in balans
Mentale balansInnerlijke kracht, emotioneel welzijn, goed voelen, voldoening, innerlijke eenheid, mentaal in balans
Schoonheid/ huidHaren, huid, nagels, huidelasticiteit, wondgenezing, acné, littekens
Bio-energetische balans 1Immuunsysteem, verkoudheid, allergie, ogen, hormonen, zenuwen, bloedsomloop, potentie, menopauze
Bio-energetische balans 2Gastro-intestinaal, bacteriën, amandelen, leverfunctie, intolerantie, hoofd, prostaat, longfunctie, schildklier, gewrichten en botten

Huurbedrag

Een Healy kun je huren vanaf:

1 week                                    €50

2 weken                                  €75

3 weken                                  €100

4 weken                                  €125

Vrijwaring

Healy is een medisch product voor de behandeling van chronische pijn, fibromyalgie, skeletpijn en migraine en voor de ondersteunende behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie, angst en daarmee verbonden slaapstoornissen. Alle andere toepassingen van de Healy worden niet erkend door de reguliere geneeskunde omdat de werking hiervan niet wetenschappelijk is aangetoond.

Bij handreflexmassage gaat men vanuit het principe dat op de handen reflexzones liggen die corresponderen met organen, klieren, gewrichten en andere structuren in het lichaam. Deze massage zorgt er voor dat de energie blijf stromen en dat het lichaam in balans blijft, afvalstoffen verlaten sneller het lichaam en voedingstoffen krijgen de kans om op de juiste plaatsen verspreid te worden.

 • stimuleert het zelfgenezend vermogen
 • verlicht de gevolgen van stress
 • versterkt het immuunsysteem
 • verlicht pijn.
 • bevordert de circulatie
 • verbetert de stoelgang
 • verwijdert afvalstoffen uit het lichaam
 • verbetert de zenuwstimulatie
 • bevordert ontspanning

Een massagebehandeling gericht om knopen, stijve spieren en spierspanning te verminderen en te verwijderen. Een diversiteit aan massagetechnieken worden uitgeoefend om dit resultaat te bereiken zoals kerok/ guasha, cupping en press and release.
Kerok is een techniek waarbij een jadesteen wordt gebruikt om een goede doorbloeding te stimuleren.
Met deze jadesteen wordt over de huid geschraapt. Een steverige variant is cupping (siliconen cups)
waarmee gemasseerd wordt maar ook lokaal op de knopen waar de huid vacuüm wordt getrokken voor
ontgifting en vermindering van spierspanning.
Cupping wordt ook ingezet bij verkleefde weefsels en cellulitis.

 • vermindert spierspanning
 • vermindert of verwijdert knopen
 • afvalstoffen worden afgevoerd
 • kalmerend effect op het zenuwstelsel
 • ontgifting
 • betere doorbloeding

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een moxastaaf. Moxa is samengeperst bijvoetkruid dat wordt verwarmd en zorgt voor een intensieve warmtestraling.
Elk punt aan de buitenkant van de kleine teen wordt 15 minuten behandeld.
Het is een eenvoudige techniek die aan de partner of een ander wordt aangeleerd om gedurende 14 dagen 1x per dag thuis de therapie voort te zetten.

Moxatherapie verbetert de doorbloeding en toename van de activiteit van het spierweefsel in de baarmoeder. Hierdoor wordt de beweeglijkheid van de baby gestimuleerd waardoor de kans op draaien toe gaat nemen.

De behandeling wordt tussen de 33ste en 36ste week van de zwangerschap uitgevoerd.

Moxatherapie 45 minuten waarvan 30 minuten behandeling inclusief 5 moxasticks voor de behandeling thuis €35

Het is een intensieve massage die stimulerend werkt en waarbij de spierspanning afneemt.
Je voelt je hierna fitter.

Stoelmassage is een drukpuntmassage (shiatsu) waarbij je ontspannen zit in een speciale stoel. Deze massage wordt over de kleding gegeven waarbij rug, nek, hoofd, schouders, armen, handen en heupen worden gemasseerd.

Niet is heerlijker wanneer jouw lichaam en geest diep ontspannen tijdens een wellnessmassage. Je voelt de spierspanning van je wegvloeien, een echte weldaad.

Wellness begint zodra twee warme handen op jouw rug rusten. Het teken dat je mag wegdromen naar jouw vakantieherinneringen op Bali of een strandhuis of blokhut op jouw idyllische bestemming. Jouw leven in de vijfde versnelling doen vergeten, de motor niet op volle toeren, de accu wordt opgeladen in een 60 minuten massageritueel zodat je weer in balans bent.

Mogelijkheden en combinaties van onderstaande:

 • rug, schouders, armen, handen, nek, hoofd, achterzijde benen en voeten
 • gezichtsmassage
 • benen en voeten

Het groeien van jouw baby in je buik en de veranderingen van en in je eigen lichaam maken jouw zwangerschap tot een unieke periode in je leven. Ik zorg met mijn behandelingen ervoor dat je je zwangerschapsperiode met zo min mogelijk zwangerschapsklachten doorloopt.
De zwangerschapsmassage wordt gegeven op de prenatal massagetafel. Deze tafel biedt de mogelijkheid om in buikligging te liggen door de uitsparingen van buik en borsten.
De baby in je buik voelt dat je je ontspant en zal hierop reageren door zo nu en dan te schoppen of juist ook te genieten van jouw rust. Een mooi en uniek moment tussen jullie tweetjes.

Deze massage verlicht pijn en lichamelijke ongemakken zoals:

 • rug, nek, bekken
 • kramp in de kuiten
 • het vasthouden van vocht

Geschikt vanaf 15 weken zwangerschap. Informeer bij jouw verloskundige.

Heb je genoten van de zwangerschapsmassages en is jullie kleine geboren?!
Stuur de geboortekaart op, en ontvang een presentje.

behandelvormen